Zaparzacz do kawy / herbaty Cafe Boheme La Cafetiere

Materiał: stal nierdzewna, podwójne szkło 
Objętość: 800 ml

Stan: Ten produkt nie występuje już w magazynie

189,00 zł

Dodaj do koszyka


Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

Więcej informacji


Cafe Boheme to zaparzacze typu french press z podwójną ścianką, w których aksamitna kawa zdaje się magiczną siłą unosić się nad stołem. Minimalistyczny i bardzo nowoczesny design zachwyca i dodaje uroku każdej chwili z kawą.

Zaparzacze Cafe Boheme wykonane są ręcznie z borosilikatowego szkła odpornego na wysokie temperatury.  Przykrywka i tłok z sitkiem wykonane są z błyszczącej stali nierdzewnej, która pięknie komponują się z delikatnym szkłem dzbanka.

Cafe Boheme to zaparzacz termiczny

Kawa przygotowana w zaparzaczu typu french press jest klarowna. Po zaparzeniu kawy tłok należy powoli opuścić na dno zaparzacza, który zbierze z naparu wszystkie drobinki kawy. Dodatkowo kawa pozostaje cały czas bardzo gorąca, ponieważ zaparzacze Cafe Boheme mają właściwości termoizolacyjne. Przestrzeń powietrzna między ściankami zaparzacza powoduje, że napoje dłużej zachowują wysoką temperaturę, podczas gdy jej zewnętrzna powierzchnia jest zdecydowanie chłodniejsza.

Zaparzacze Caffe Boheme mają całkowita objętość 800 ml.

W naszej ofercie znajdą Państwo również filiżanki i szklaneczki z podwójną ścianką, które mogą być idealnym uzupełnieniem Cafe Boheme. Zapraszamy

Zasady parzenie kawy w zaparzaczu typu french press.

Zaparzacz do kawy / herbaty ma kształt prostego dzbanka z tłokiem, na końcu którego znajduje się metalowe sitko. Po zaparzeniu naparu dociśnięty tłok zatrzymuje fusy na dnie dzbanka pozostawiając klarowną kawę czy herbatę w jej górnej części.

Kawa powinna być grubo zmielona (powinny być dobrze widoczne drobinki kawy).

Przyjmuje się, że na każde 100 ml wody powinno się użyć 6 gram kawy (duża łyżka).

Woda powinna być wysokiej jakości i mieć temperaturę około 95 °C (czekamy pół minuty od zagotowania wody).

Kawę zalewamy wodą do połowy wysokości zaparzacza. Świeża kawa zacznie buzować uwalniając dwutlenek węgla. Odczekujemy minutę, aż się uspokoi. Następnie mieszamy kawę i wlewamy pozostałą ilość wody. Zaparzacz do kawy przykrywamy wieczkiem i odczekujemy jeszcze 3 minuty aż kawa naciągnie.

Po zaparzeniu kawy należy powoli docisnąć tłok do dna szklanego cylindra. Zaparzacz do kawy z gorącą kawą należy dość mocno trzymać, ponieważ zbyt drobno zmielona kawa może stawiać duży opór.

Przefiltrowany napar aromatycznej kawy rozlewamy do filiżanek.

13 Inne produkty w tej samej kategorii:

Zobacz też

    • Szklaneczki do espresso z podwójną ścianką Jack Lacaffetiere
      Oczekiwanie na dostawę

      Szklaneczki do espresso z podwójną ścianką Jack La caffetiere

      Ilość elementów: 4 szklaneczki
      Kolor: przeźroczysty, podwójne szkło
      Pojemność filiżanki: 80 ml
      Ilość elementów: 4 szklaneczkiKolor: przeźroczysty, podwójne szkłoPojemność filiżanki:...
      Ilość elementów: 4 szklaneczkiKolor: przeźroczysty, podwójne szkłoPojemność filiżanki: 80 ml
      99,00 zł
      Do koszyka Zobacz
    • Filiżanki z podwójną ścianką do cappuccino Judge Thermo
      Dostępny

      Filiżanki z podwójną ścianką do cappuccino Judge Thermo - 2 sztuki

      Ilość elementów: 2 filiżanki
      Kolor: przeźroczysty, podwójne szkło
      Pojemność filiżanki: 225 ml

      Ilość elementów: 2 filiżankiKolor: przeźroczysty, podwójne szkłoPojemność filiżanki:...
      Ilość elementów: 2 filiżankiKolor: przeźroczysty, podwójne szkłoPojemność filiżanki: 225 ml

Komentarze