DZIEŃ DOBRY - WAŻNA INFORMACJA !

JEDZIEMY DO WŁOCH PO KAWOWE INSPIRACJE I PO CHWILĘ ODPOCZYNKU. 

ZAMÓWIENIA MOŻNA CAŁY CZAS SKŁADAĆ, ALE WSZYSTKIE PACZKI WYŚLEMY ZARAZ PO POWROCIE tj. PO 28 LIPCA 2017 

DO ZOBACZENIA I USŁYSZENIA PO POWROCIE!

POZDRAWIAMY.

EKIPA SKLEPU VIACAFFE.PL

Kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego.

Nie ma żadnych produktów
Kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego.

Kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego stanowi o jakości espresso, jego intensywności i bogactwie creme. Włosi, jako że wymyślili espresso, uważają się za największych znawców tego intensywnego napoju. Od wielu lat palą kawę precyzyjnie dobierając ziarna kawowców rosnących na różnych wysokościach, w najodleglejszych regionach świata i o odmiennych mikroklimatach. Tworzą mieszanki arabiki i robusty o różnych walorach smakowych i przeznaczonych do parzenia na różne sposoby. Kawa ziarnista przeznaczona do ekspresu ciśnieniowego to oddzielna gałąź produkcji w każdej z ich palarni kawy.

Warunki parzenia kawy w ekspresie ciśnieniowym są zgoła odmienne niż w każdej innej alternatywnej metodzie. Kawa parzona jest w bardzo krótkim czasie, bo tylko przez 20-30 sekund a woda o temperaturze ok 90 st. C przeciskana jest przez kawę pod wysokim ciśnieniem 9 bar. Dlatego też skrupulatnie dobiera się odmiany ziaren kawy, które w tym sposobie parzenia uwolnią najwięcej swoich nut smakowych. Arabika jest kawą o bardzo bogatym i złożonym bukiecie smakowym z nutami kwiatowymi, owocowymi czy korzennymi, natomiast robusta dodaje kawie charakterystycznej goryczki i tworzy gęstą i dłużej utrzymującą się creme na powierzchni kawy. Crema to aksamitna pianka złożona z olejków aromatycznych i dwutlenku węgla, która podkreśla i utrzymuje charakterystyczny intensywny smak espresso.

Kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego zazwyczaj jest mocno palona, wówczas można wyczuć charakterystyczną dla espresso lekką goryczką i aromat karmelu. Kawa średnio palona zachowa z pewnością więcej nut orzeźwiających.

Kawa ziarnista do ekspresu powinna być zmielona tuż przed użyciem. Według włoskich standardów jest to 6-7 gram kawy na jedno espresso. Kawa powinna być drobno zmielona, by w tym krótkim czasie parzenia każda grudka kawy oddała cały swój smak i aromat.

Kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego w sklepie internetowym VIACAFFE.pl ( są to tylko wybrane produkty a szczegółowe opisy znajdują się na stronach produktowych poszczególnych kaw http://viacaffe.pl/4-kawa-ziarnista)

 

NAZWA

CHARAKTERYSTYKA

 kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego

Lavazza Qualita Oro

1kg

Kawa bardzo delikatna i orzeźwiająca o nutach kwiatowych i owocowych. Wyczuwalny również posmak miodu. Kawa w 100% składa się z arabiki o średnim stopniu palenia. Niska zawartość kofeiny.

 kawa-ziarnista-do-ekspresu-ciśnieniowego

Lavazza Espresso Crema e Gusto

1 kg

Mieszanka arabiki i robusty przez palarnię Lavazza skomponowana specjalnie do ekspresu ciśnieniowego. Włoskie mocne palenie i dodatek robusty powodują, że kawa jest intensywna z lekką goryczką i o gęstej creme. Wysoka zawartość kofeiny.

 kawa-ziarnista-do-ekspresu

Lavazza Qualita Rossa

1kg

 

Kawa dość intensywna o słodkich nutach z dominującym aromatem czekolady. Bogata i aksamitna kawa. Kawa jest mieszanką arabiki i robusty o średnim stopniu palenia. Zawartość kofeiny średnia.

 kawa-ziarnista-do-ekspresu

 

Segafredo Espresso Casa

1 kg


Mieszanka w równych proporcjach arabiki i robusty. Średni stopień prażenia i średnia zawartość kofeiny. Kawa idealna do parzenia espresso jak i do przygotowywania kaw mlecznych.

 kawa-ziarnista-do-ekspresu

Bristot Espresso

1 kg

Mieszanka 50% arabiki i 50% robusty o wysokim stopniu palenia. To dość mocna kawa o intensywnym smaku. Sprawdzi się również jako late czy macchiato.

 kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego

 

KIMBO Espresso Classico

1kg


Kawa z przewagą arabiki o karmelowych nutach. Palona na sposób włoski. Świetna również do kaw z dodatkiem mleka. Średnia zawartość kofeiny.

 kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego 

Kimbo Espresso Napoletano

1 kg

 

Klasyka palarni Kimbo i duma ze sposobu palenia kawy. Duża zawartość arabiki i średni stopień palenia powodują, że kawa jest delikatniejsza od Classico i bogata w smaku.

kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego

CAFFE VERGNANO GRAN AROMA

1 kg

Aromatyczna kawa o kremowej konsystencji i obfitej piance. Mieszanka arabiki i robusty o wysokim stopniu palenia i średniej zawartości kofeiny.

 kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego 

Caffe Motta Classico Lunge Bar

1 kg

 

Mieszanka arabiki i robusty o zbalansowanym smaku. Również średni stopień palenia powoduje, że kawę można zaliczyć do klasycznych kaw.

kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego

Pellini Espresso Bar Cremoso

1 kg

Bogata smakowo mieszanka z dużą przewagą arabiki. Jak sama nazwa wskazuje kremowa i aksmitna w konsystencji. Średni stopień palenia i średnia zawartość kofeiny.

kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego

Kawa ziarnista Pellini Top

1 kg

Bardzo delikatna kawa o słodkich, kwiatowych nutach i średnim stopniu palenia. Bez posmaku goryczki. Niska zawartość kofeiny. 100% arabiki.

kawa ziarnista do ekspresu ciśnieniowego

Pellini Espresso Bar Vivace

1 kg

Mieszanka arabiki z niewielką ilością robusty. Delikatna i bogata w smaku. Średni topień palenia.